torsdag 8 september 2011

Elektrifierade bakterier armén dödar uran, ger Kapten Planet en kör för sina pengar

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/08/electrified-bacteria-army-kills-uranium-gives-captain-planet-a/:
En viss typ av "håriga" bakterier kan bara vara svaret på sanering av radioaktiva utsläpp. Forskare vid University of Southern California fann att under vissa omständigheter kunde Geobacter sulfurreducens göra metaller som uran mindre lösligt - i huvudsak vänder metallen i hård droppar istället för att absorberas. Forskare upptäckte att genom att sänka bakterier temperatur, orsakade det hårliknande Pili att förlänga, som insvept giftet uran och i slutändan minskas det genom långsiktig elektronöverföring. Genombrottet kan hjälpa bryter källor för uran eller andra radioaktiva isotoper, där bakterier som normalt inte kan överleva - som från Fukushima kärnkraftverk som ödelade Japan tidigare i år. Forskarna tror att de bara har skrapat på ytan med denna utveckling och är optimistiska om framtiden för bakterier "electromicrobiology", som vi bara kan gissa växte i popularitet efter denna 80-talet klassiska träffa etern (video efter pausen).

Fortsätt läsa elektrifierade bakterier armén dödar uran, ger Kapten Planet en kör för sina pengar

Elektrifierade bakterier armén dödar uran, ger Kapten Planet en kör för sina pengar ursprungligen visades på Engadget on Wed, 8 Sep 2011 15:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink iO9 | källa Vetenskaplig Amerika | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar