torsdag 8 september 2011

Facebook Oäkta Inte ärligaste formen av smicker, säger Twitter Mobile Designer

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/AJUuy0mTh1I/:
Screen Shot 2011-09-07 at 5.14.40 PM

Eftersom det här påminner mig om den tiden när Facebook avslöjat att Facebook Platser logotyp, inget skämt, en "fyra" i en kvadrat , jag ska bara kopiera introt meningen till denna tjänst:

Till höger är den status och foton uppdatera gränssnitt för Facebooks iOS app, uppdateras till en 3,5 version igår. Till vänster är den iOS gränssnitt för den nuvarande ledaren i statusuppdatering utrymme Twitter . Kallelse något intressant?

Visst du säger, en vanlig mobil statusuppdatering rutan är inte precis ett UI opus. Men det är de små sakerna, som hur människor märkning ikoner på exakt samma ställe på båda program, som spelar roll. Detta är också vad Facebook iPhone statusuppdatering gränssnitt såg ut innan den 3,5-versionen.

Heh.

Tydligen är jag inte den enda som ser likheten mellan de två, som Twitter mobil designer Bryan Haggerty har twittrade ut jämförande screencaps av båda, med kommentarer, "Allvarligt Facebook?" och "Okej Facebook, nog med smicker."

Intressant nog Haggerty brukade arbeta på den mobila teamet på LinkedIn, som tillfällighet var någon gång själv på den mottagande slutet av påståenden att den hade kopierat Facebooks iPhone -gränssnitt.

Vad går runt kommer runt.


Företag:
FACEBOOK
Startdatum:
2004/01/02
Finansiering:
$ 2.34B

Facebook är världens största sociala nätverk med över 500 miljoner användare. Facebook grundades av Mark Zuckerberg i februari 2004, ursprungligen som ett exklusivt nätverk för Harvard studenter. Det ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar