torsdag 8 september 2011

Michael S. Hart, e-bok uppfinnare och Project Gutenberg grundare, dör vid 64

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/08/michael-s-hart-e-book-inventor-and-project-gutenberg-founder/:
Det finns några tråkiga nyheter som kommer ut i Illinois i dag, där Michael S. Hart, e-bok uppfinnare som grundade Project Gutenberg, har avlidit vid en ålder av 64. Hart litterära resa började 1971, när han digitaliseras och distribueras hans första texten, efter att ha blivit inspirerad av en tryckt gratis kopia av självständighetsförklaringen fann han vid University of Illinois i Urbana-Champaign. Samma år, i Tacoma, grundade Washington infödda Project Gutenberg - ". Bryta ned barer okunnighet och analfabetism" ett bibliotek på nätet som syftar till att "uppmuntra skapandet och distribution av e-böcker" och att År 1987 skulle han digitaliserade redan totalt 313 böcker, bland annat verk av Homeros, Shakespeare och Bibeln, innan rekrytera fler frivilliga att hjälpa till. När detta juni Hart banbrytande biblioteket inrymt ca 36 tusen verk i sin samling (varav de flesta är allmän egendom), med ett genomsnitt på 50 nya böcker tillkommer varje vecka. Beskrivs av Project Gutenberg som en "brinnande teknikern och futurist," Hart lämnar ett litterärt arv kanske bäst sammanfattas med hans egna ord. "En sak om böcker som de flesta människor inte har tänkt mycket är att e-böcker är de allra första som vi alla kunna ha så mycket som vi vill att andra än luft", skrev han i juli. "Tänk på att för en stund och du inser att vi är på rätt jobb." Michael S. Hart efterlämnar sin mor och bror.

Michael S. Hart, e-bok uppfinnare och Project Gutenberg grundare, dör vid 64 ursprungligen visades på Engadget on Wed, 8 Sep 2011 04:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Adafruit | källa Project Gutenberg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar