torsdag 22 september 2011

Volontär forskare upptäcka två möjliga planeter, säger NASA det missade en fläck

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/22/volunteer-scientists-discover-two-possible-planets-tell-nasa-it/:
Bevisa att det inte handlar om utbild-mah-ning, en grupp casual stjärnspäckade gazers har snubblat över vad som kan mycket väl vara ett par nya planeter. Uppföljning av spelare framgång med komplicerade medicinska gåtor , tecknade en armé på 40.000 online-nördar volontär astronomi upp till Planet Hunters projekt för att hjälpa mig via NASA-data. En av de möjliga planeter upptäckte de är ungefär två och en halv gånger så stor som jorden, medan den andra en jättestor åtta gånger större än denna roterande boll av blått och grönt som vi kallar hem. Projektet använder data från NASA: s Keppler teleskop, som registrerar fluktuationer i ljusstyrka som objekt passera framför avlägsna stjärnor - en inställning som har hjälpt vetenskapsmän att upptäcka 1235 eventuella planeter i dess första fyra månader. Självklart är dock att tekniken inte är perfekt, det är där projektets Muggle frivilliga (biträdd av Oxford och University of Chicago forskare) kommer i. De har varit kamma igenom NASA: s mätningar och är nu gå igenom de närmaste 90 dagarna i Keppler observationer.

[Bild kredit: NASA ]

Volontär forskare upptäcka två möjliga planeter, säger NASA det missade en fläck ursprungligen visades på Engadget on Wed, 22 Sep 2011 15:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar