fredag 26 november 2010

Hylas 1 satellit sprängning av idag, kommer regna ner bredband från ovan

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/26/hylas-1-satellite-blasting-off-today-will-rain-down-broadband-f/:
Europa är på väg att katapult en ny satellit upp i omloppsbana idag, den här med det uttalade målet att ge bredband till människor i områden som är svårast att nå med markbundna anslutning innebär. Storbritannien start Avanti Communications är det officiella namnet är ansvarig för Hylas 1, som är en rolig blandning av privata och offentliga investeringar: det är en kommersiell satsning, men den brittiska staten har bidragit £ 40.000.000 ($ 63) till dess utveckling och Europeiska rymdorganisationen Tech kommer att användas för att få det 2,6-tons antenn upp utanför planetens atmosfär. Ytterst Men är målet en bra - upp till 10 Mbps-anslutningar kommer att erbjudas, med planer för ytterligare satelliter som redan finns på böckerna, som bör tjäna till att utöka internet tillgängligheten i delar av Afrika och Asien. Nästa Hylas plåtburk kommer att lämna terra firma i 15 månader, förutsatt att det inga okända okända dyker upp under den tiden för att komma i dess väg.

Hylas 1 satellit sprängning av idag, kommer regna ner bredband från ovan ursprungligen visades på Engadget på Fri, 26 Nov 2010 08:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BBC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar