fredag 26 november 2010

Nendo keramiska kretskort högtalare ger resten av ljudbilden världen organet

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/26/nendos-ceramic-circuit-board-speaker-gives-the-rest-of-the-audi/:
Vi har sett slick handgjorda keramiska högtalare i det förflutna, men den här millimeter tjocka samarbete mellan Potter Mitsuke Masagasu och designföretaget Nendo är i en annan division. En helt annan division. Setet är resultatet av den så kallade omvärdera Nippon Project, skapad av japanska fotbollsspelare Nakata Hidetoshi att återuppliva traditionella japanska konstformer. Nakata valt ut fem curatorer - i detta fall chef för the 21st Century Museum of Contemporary Art i Kanazaw - som sedan fick i uppdrag att para ihop en keramiker och designer att samarbeta om en enda i sitt slag form. Inte nöjd med att bara vara 31 gånger tunnare än utmärglade Mythos XTR-serien som en enda grund för konstnärlig effekt, högtalarens förtjusande krets design är också gjort utan en mänsklig touch. Istället skär en datastyrd process tunna skivor från ett keramiskt substrat platta, fixar dem med kvicksilverånga och sedan monterar dem via en robotarm. Otroligt nog är ljudkvaliteten fortfarande också tippad som top notch. Det finns inga planer dock för dessa högtalare att någonsin vara massproducerad, så om du hoppades att fastna en som det ultimata tillbehöret för din über-moderna platta ... Nåväl, låt dig ner lätt, okej champ?

Nendo keramiska kretskort högtalare ger resten av ljud kroppsuppfattning värld frågor som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 26 Nov 2010 10:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Dvice | källa Nendo | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar