fredag 17 december 2010

Chip inopererad i ryggmärgen skulle kunna hjälpa människor som lider av kronisk smärta (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/17/chip-implanted-in-spinal-cord-could-help-sufferers-of-chronic-pa/:
Forskare vid Sydneys National ICT Australia (NICTA) har tillbringat de senaste två åren utveckla ett otroligt futuristisk uppfinning som kan ge lindring för dem som lider av kronisk smärta. Vad det innebär är en serie av "smarta" chips in biokompatibla enheter och uppträdda tillsammans. Dessa är sedan sys in en mycket liten (1.22mm bred) leda gjord av en polymer garn och tråd, som sedan sätts in i ryggraden . Enheten är dem kopplade till ett batteri och dator som kan mäta och samla in information om smärta som bär nerverna signalerar hjärnan. Enheten kan också svara genom att skicka 10 volt elektriska pulser för att blockera signaler "vägen till hjärnan, lura hjärnan att tro det finns ingen smärta. Det finns enheter som den här som redan finns, men de är mycket större än den nya enheten och dess mindre storlek ökar noggrannheten eftersom det kan vara implanteras närmare ryggraden än tidigare modeller. Den NICTA enhet är inställd på att gå in i människors försök nästa år. Video efter rasten.

Fortsätt läsa Chip implanteras i ryggmärgen skulle kunna hjälpa människor som lider av kronisk smärta (video)

Chip inopererad i ryggmärgen skulle kunna hjälpa människor som lider av kronisk smärta (video) som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 17 Dec 2010 05:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink DVICE | källa ZDNet | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar