fredag 17 december 2010

Mi Casa Verde Vera recension: Hem automation, förenklade

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/17/mi-casa-verde-vera-review-home-automation-simplified/:
Hemautomation och jetpacks är förvånansvärt lika i båda dessa rymdålderssystem teknik har i årtionden varit över utlovats och under föredraget. Vem här skulle inte älska att peka på en enda knapp när du lämnar huset för att aktivera larmet, stänga av belysningen i barnens rum, sänka termostaten och låsa alla dörrar? Det är bekvämlighet, lämnade löftet ofylld som vi säger adjö till 2010. Vi lever på en planet som fortfarande kräver människor att manuellt stänga blinds i slutet av dagen och vända på en strömbrytare ca 90 år sedan det kommersiella införandet av glödlampan. Hur primitiva. Och det är rent kriminella i ekologiska och ekonomiska termer att vi fortfarande kan inte enkelt övervaka och kontrollera strömförbrukning i våra hem inte tala om rännil eller watt vampired av de enskilda eluttag utfodra våra giriga hord av hemelektronik.

Hur är detta möjligt med tanke på alla de framsteg vi sett? Trådlös och sensorteknik har avancerat långt utöver vad som krävs för att automatisera ett hem. Se bara på smartphones, till exempel, som nu skeppas som standard med 3G (och även 4G) data, 802.11n WiFi, Bluetooth och GPS radioapparater utöver sensorer för rörelse, temperatur, fukt, närhet, och även riktning. Vi har inte svaret på hemautomation's dilema - att gräva i det ämnet vi skulle kräva ett par tusen fler ord, åtminstone. Allt vi vet säkert är att Biggie hemelektronik företag är tveksamma till att reda ut. Som sådana är tiotals små företag kvar att ta itu med en röra som skapats av en industri oförmögen att växa samman kring en uppsättning av driftskompatibla standarder hemautomation.

Ett sådant företag är Mi Casa Verde. En liten starten som lanserade sin linux-baserad server Vera hemautomation tillbaka i 2008 med en förnyad lovar att göra setup hem automation och kontroll som lätt för nybörjare eftersom den är robust för techies och entusiaster. Vi har använt en nyligen lanserat andra generationen Vera 2 för ett par veckor nu. Visst, vi har inte riktigt nått en knapp nirvana, men som nybörjare hemautomation vi är stolta att säga att vi har automatiserat några användbara i hemmet ljusförhållanden medan lister klorna på Dark Angel binds i våra säkringsdosa . Ännu bättre, vi kan styra allt från en iPhone - inklusive julgranen. Klicka vidare för att se hur vi gjorde det.

Fortsätt läsa Mi Casa Verde Vera recension: Hem automation, förenklade

Mi Casa Verde Vera recension: Hem automation, förenklade ursprungligen visades på Engadget på Fri, 17 Dec 2010 11:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar