fredag 17 december 2010

Forskare hittar svag punkt i litium-jon-batterier, föreslå bättre nanotrådar skulle kunna vara svaret

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/17/researchers-find-weak-point-in-lithium-ion-batteries-suggest-be/:
Vi har sett otaliga försök att bygga en bättre litiumjonbatteri , men det har varit långt färre forskningsinsatser som enbart ägnas åt att försöka förstå varför litium-jon-batterier inte varar längre. Ett team av forskare vid Pacific Northwest National Laboratory har gjort just detta, dock, och de är nu dela några av resultaten. Den stora boven, säger de, är de nanostora trådar av bulk tennoxid som används i batterier, som kan expandera och deformeras avsevärt över tiden, så småningom gör att batteriet värdelös. Vad är mer, medan forskning var inriktad främst på att undersöka orsaken till batteriet åldrande, har forskarna naturligtvis några förslag på hur man kan förbättra dem - nämligen att ersätta dessa ledningar gjorda av bulk tennoxid med oxid finare tenn nanotrådar. Som bly vetenskapsman Chongmin Wang förklarar, skulle det belopp som den faktiskt till slingrande tillsammans "tunnare tråd istället för att göra ett tjockt rep," som naturligtvis är lättare sagt än gjort. Chef på tidigare avbrottet för hela pressmeddelandet.

Fortsätt läsa Forskare svag punkt i litium-jon-batterier, föreslå bättre nanotrådar skulle kunna vara svaret

Forskare hittar svag punkt i litium-jon-batterier, föreslå bättre nanotrådar kan vara svaret ursprungligen visades på Engadget på Fri, 17 Dec 2010 09:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Autoblog Green , PNNL | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar