söndag 2 januari 2011

CHAdeMO EV snabb laddare för att få bredare provningar över USA, 80% kapacitet på 30 minuter eller mindre

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/02/chademo-ev-quick-chargers-to-get-wider-tests-across-us-80-capa/:
CHAdeMO EV snabb laddare för att få bredare provningar över USA, 80% kapacitet på 30 minuter eller mindre
Tanken på att vänta runt i timmar för din EV att ladda kommer snart att bli en minne blott - eller snarare den redan är i Japan, där CHAdeMO stil laddare gör bilar som Nissan Leaf för att komma till 80 procent batteri kapacitet på bara 30 minuter. Nu är de ordentligt de inleder sina amerikanska invasionen. Det första angreppet kom i Portland ett par månader tillbaka, med 310 fler stationer i kö för distribution i Arizona, Kalifornien, Texas, Tennessee, Oregon, och på andra håll i Washington enligt Yomiuri. Flytten kommer att kosta ca $ 230.000.000 totalt, men det finns inga ord om huruvida de ska vara allmänt tillgänglig som det i Portland är. CHAdeMO, vilket är en ordlek på japanska "O cha demo ikaga desuka" ("Låt oss ha te under laddning"), verkar genom att hantering av växelström till likström konvertering externt och ge kraft upp till 500VDC och 125 ampere, mycket högre än på -board AC / DC-omvandlare kan hantera. Detta driver uppladdning ner tid kraftigt - även om du inte gillar te.

CHAdeMO EV snabb laddare för att få bredare provningar över USA, 80% kapacitet på 30 minuter eller mindre ursprungligen visades på Engadget , sön, 2 Januari 2011 06:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Green Car Congress , Autoblog Green | källa Yomiuri | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar