söndag 2 januari 2011

Japanska forskare skapa palladium-liknande legering med hjälp av nanoteknik, "dagens alkemi"

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/02/japanese-researchers-create-palladium-like-alloy-using-nanotechn/:
Som du säkert känner till några av de ädla metaller som används i hemelektronik - som palladium - kan vara både dyr och svår att få tag i, vilket har fått vissa att skörda material från gamla elektronik och återanvända dem , medan andra har ivrigt arbetar på mer lättillgängliga alternativ. Bland det sistnämnda gruppen är ett team av forskare från Japans Kyoto University, som har just meddelat att de har lyckats skapa en palladium-liknande legering med vad som beskrivs som "dagens alkemi." Mer specifikt används de nanoteknik för att kombinera (och "nebulise") rodium och silver, som inte normalt mix, i den nya sammansatta, som de säger så småningom kan ersätta den äkta varan i en hel rad av elektronik och andra produkter. Tyvärr är det inte klart när det kan hända, men forskarna är inte bara stannar på Palladium - de är tydligen redan nu på att använda en liknande process för att skapa andra legeringar.

[Bild kredit: Jurii / Wikipedia ]

Japanska forskare skapa palladium-liknande legering med hjälp av nanoteknik, "dagens alkemi" ursprungligen visades på Engadget , sön, 2 jan 2011 07:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PhysOrg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar