måndag 10 januari 2011

Kaliforniens högsta domstol säger warrantless visitation av misstänkta "textmeddelanden är lagliga

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/10/california-supreme-court-says-warrantless-searches-of-suspects/:
Planerar att bli anhållen i Kalifornien någon gång snart? Det är bäst att se till att din text arkiv är fria från alla komprometterande uppgifter som statens högsta domstol har nu slagit fast det lagligt för polisen att läsa dina missiv mapp utan att behöva en fullmakt. Motiveringen till detta privatlivet intrång är att en telefon sökning "tillfällig" till en laglig arrestering och dess innehåll, ungefär som innehållet i dina fickor eller väskor, faller inom området för rimliga sökning. Två av domarna i målet gjorde oense med en påpekar att "aldrig tidigare har det varit möjligt att göra så mycket personliga eller företagsinformation i fickan eller väskan", som hon menar ska ha råd med din iPhone, Droid eller BB en högre nivå skydd av privatlivet än, säg, paket av gelékonfektyr du har i andra fickan. Vad tycker du?

Kaliforniens högsta domstol säger warrantless visitation av misstänkta "textmeddelanden är lagliga ursprungligen visades på Engadget på måndag, 10 Jan 2011 15:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Phone Arena | källa Yahoo News | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar