onsdag 26 januari 2011

Microsoft: "över 2 miljoner" Windows Phone 7 licenser sålda till tillverkare som hittills

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/26/microsoft-over-2-million-windows-phone-7-licenses-sold-to-man/:
Microsoft tappade bara några godbitar av kunskap om oss angående Windows Phone 7 resultat på marknaden hittills. Här är vad vi har:
  • "Tidig forskning", säger 93 procent av WP7 kunderna är "nöjda" och 90 procent skulle rekommendera den plattform till andra. Vi vet inte detaljerna om forskning, trots - antal tillfrågade kunder, tidsram, osv.
  • I genomsnitt 100 nya applikationer på Marketplace per dag, och över 6.500 totalt finns just nu.
  • Viktigast "över 2 miljoner" licenser har sålts till OEM-företag runt om i världen.
Vad säger det oss? Nåväl, låt oss få elefanten i rummet ur vägen: den iPhone 4 sålde 3 miljoner exemplar i knappt en månad efter lanseringen, så Microsoft har helt klart gott om utrymme att komma ikapp - men det kommer inte som någon överraskning för oss, analytiker, eller Microsoft självt. Dessutom säljer en licens till en OEM är inte detsamma som att sälja en telefon till en kund, eftersom många av dessa tillverkade enheter sitter på butikshyllorna, det är oklart exakt hur många WP7 enheter är faktiskt i användarnas fickor just nu, men antalet är säkerligen mindre än "över 2 miljoner."

Microsofts vinst samtal imorgon där vi förväntar oss att få mer information om plattformens prestanda, men företaget säger idag att det ser många skäl att vara "optimistisk inför grunden för långsiktig framgång" här - och med tanke på att de helt enkelt har inte råd att misslyckas i den mobila spelet, hoppas vi att de har rätt.

Microsoft: "över 2 miljoner" Windows Phone 7 licenser sålda till tillverkare så långt som ursprungligen visades på Engadget , ons, 26 Jan 2011 13:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar