onsdag 26 januari 2011

Nokia ordförande ville Vanjoki för VD, tvingade amerikanska investerare honom att plocka Elop?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/26/nokia-chairman-wanted-vanjoki-for-ceo-american-investors-forced/:
Vi älskar oss några företag intriger, och det finns några intriger på högsta nivå som kommer ut i Finland idag: Nokia ordförande Jorma Ollila nu hävdar att han ville frispråkiga Anssi Vanjoki att öka, men var istället tvungna att stödja Microsoft verkställande Stephen Elop som Olli-Pekka Kallasvuo s efterträdare att leda hårt ansatta företaget av en grupp amerikanska investerare som krävde en VD från den vänstra sidan av Atlanten. Hur "tvingades" exakt? Ollila säger att han fick veta att han skulle bli utkonkurrerade sig själv om han inte kasta sin tyngd bakom Elop, vilket - som IntoMobile påpekar - är lite märkligt med tanke på att Ollila själv lämnar nästa år. Alla sa, något verkar skumt här, det är möjligt att Ollila helt enkelt försöker rädda ansiktet med finländare (och / eller Vanjoki själv) som han förbereder att lämna Nokia ... eller är det möjligt att horder av onda amerikaner med skinn i spelet kollektivt skärpte vice grepp. Hursomhelst verkar Elop vara rent hus i ljuset av Symbian flytta , så det ska bli intressant att se om han kan styra skeppet på rätt kurs här i 2011.

Nokia ordförande ville Vanjoki för VD, investerare tvingas amerikanska honom att plocka Elop? ursprungligen visades på Engadget , ons, 26 Jan 2011 11:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink IntoMobile | källa Kauppalehti.fi | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar