onsdag 26 januari 2011

Ubiquisys presenterar Attocell: personlig femtocell konstruerade för att arbeta internationellt, gör drömmar till verklighet

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/26/ubiquisys-unveils-attocell-personal-femtocell-designed-to-work/:
Det är definitivt en av de första sakerna vi tänkte försöka med AT & T: s 3G Microcell tillbaka i 2009, men våra drömmar var snabbt streckad efter att ha konstaterat att aktuella enheten var fastprogrammerade att endast arbeta när den tar emot en GPS-lås inom Förenta staterna. Tack och lov ser det ut som om åtminstone ett par ingenjörer vid Ubiquisys är ridning på våra samma tankegång, och komma Mobile World Congress, det ska vara debuterar enheten av våra drömmar. Den Attocell beskrivs som en personlig femtocell för användning med 3G smartphones, och bäst av allt, det är konstruerad för användning internationellt. I huvudsak skulle detta möjliggöra en smartphone från ett land att använda sina internationella web-anslutning till tunneln en cell samtal igenom - förmodligen gratis - och definitivt förbi de elaka roaming avgifter som uppstår när det ringer genom ett utomeuropeiskt mobilnätet. Företaget medger att det har testats med iPhone, BlackBerry telefoner, några Nokia-telefoner och en skock Android telefoner, och vi gissar att Windows Phone 7 och webOS användare inte har några problem heller.

Idén är ganska enkel: Anslut Attocell till din bärbara dator via USB, vilket ger kraft och en internetuppkoppling. Därifrån kommer den att undersöka IP-adress och radio miljö för att avgöra vilket land det är i, och sätter sitt 3G-radio makt därför till under den licensierade nivå. I vissa länder sitt sortiment kommer att vara bara fem millimeter, i andra länder, kan det omfatta ett helt rum. För dem i den tidigare, måste du placera telefonen ovanpå dongeln och använda ett Bluetooth-headset för att ringa, men hey, det är fortfarande bättre än att betala AT & T två armar och majoriteten av ett ben bara för att ringa hem från var du än är. Galnare fortfarande anser Ubiquisys att enhetens låg effekt - tillsammans med dess förmåga att "kontinuerligt övervaka sin radio miljö för att säkerställa att det finns noll inverkan på befintliga mobilnät" - kommer att göra Attocell undantas från reglering och krav på typgodkännande. Här är hoppas den flyger genom precis som företaget hoppas, och vi kommer att slå i golvet i Barcelona för att bända ut ett pris, utgivningsdag varje transportföretag erbjudanden de har lyckats landa.

Ubiquisys presenterar Attocell: personlig femtocell konstruerade för att arbeta internationellt, gör drömmar till verklighet ursprungligen visades på Engadget , ons, 26 Jan 2011 10:34:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Reuters | källa Ubiquisys | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar