onsdag 26 januari 2011

Tyska roboten hand tar en slickande, tydligen håller på att kryssa (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/25/german-robot-hand-takes-a-licking-apparently-keeps-on-ticking/:
Sadister på tyska Aerospace Center (DLR) Institutet för robotik och mekatronik visar upp sina senaste utvecklingen i antropomorfiska bihang : en robot hand som kan ta stryk av ett basebollträ och ändå ge dig långfingret (eller tummen upp, vi antar). Forskare, som uppenbarligen lem för att fungera som bara en mänsklig hand kan, och det verkar de har gjort ett anständigt jobb: Det har fått fem självständigt fungerande fingrar, sport 19 frihetsgrader (en mindre än den verkliga affären), och kan även knäppa dem falanger - oh nej de inte! Det är också fick möjlighet att utöva en kraft på 30 newton från sina fingertoppar. Så vad gör det så segt? Den robo-hand har en inbyggd webb av 38 senor, vilket gör det möjligt att anpassa sin styvhet under olika omständigheter: ett steg bort, dess skapare säga, från stela bihang till det förflutna. Det finns en video av handen tar stryk efter hoppet, men ärligt talat, skulle vi föredrar att se vad som händer när handen slår tillbaka.

Fortsätt läsa tyska roboten hand tar en slicka, tydligen håller på att kryssa (video)

Tyska roboten hand tar en slickande, tydligen håller på att kryssa (video) som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 25 Jan 2011 19:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink io9 | källa IEEE Spectrum | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar