söndag 13 februari 2011

Boston planerar att mörda gropar med telefonens accelerometer

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/13/boston-planning-to-murder-potholes-with-your-phones-acceleromet/:
Accelerometrar inom hemelektronik har redan visat värde långt bortom deras tillverkare någonsin tänkt - men har du någonsin tror att bilens belägrade suspensionssystemet skulle vara välgörare? Tjänstemän i Boston är lekte runt med en experimentell smartphone app som kallas Street Bump som är trimmad för att hålla utkik efter gropar som du kör, när den upptäcker en störning i kraft, gör det noterar du var. Inga ord om när Bostonianerna kommer att dra nytta av frukterna av Street Bump arbetskraft, men utvecklarna kommer att använda i vår och sommar's post-frysa jättegryta säsong för att finjustera algoritmen så att den kan skilja mellan, säg, en gapande krater i väg och din stackars körförmåga (skojar bara, vi är säker på att du är en fin förare).

[Bild via Wikipedia ]

Boston planerar att mörda gropar med telefonens accelerometer ursprungligen visades på Engadget on Sun, 13 Feb 2011 11:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Popular Science , DVICE | källa Boston Globe | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar