söndag 13 februari 2011

Microsoft rullar ut länge, länge efterlängtade Windows-uppdateringen för inaktivering AutoRun för USB-enheter

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/microsoft-rolls-out-long-long-awaited-windows-update-to-disable/:
Det är redan förändrat beteende i Windows 7, och Microsoft har nu äntligen rullat ut en uppdatering för tidigare versioner av Windows som förhindrar ett program från att köra automatiskt när en USB-enhet är ansluten till en dator. Detta beteende har fått skulden för spridning av skadlig kod under de senaste åren - inklusive den ökända Conficker masken - och Microsoft hade faktiskt redan gjort det möjligt att inaktivera funktionen i november 2009, om än bara genom en uppdatering tillgänglig från Download Center webbplats. Det är nu äntligen sköt uppdateringen ut genom Windows Update kanal, dock, vilket borde få den att vara mycket mer allmänt användas (särskilt i stora organisationer). Som förklaras i en ganska lång bloggpost, men har Microsoft beslutat att helt enkelt göra det till en viktig, icke-säkerhetsuppdateringen "snarare än en obligatorisk uppdatering, eftersom det inte är tekniskt ser AutoRun som en" sårbarhet "- det var av design, trots allt. Det innebär att du måste leta efter alternativ i Windows Update och kontrollera bort det för att installera det - om du väljer kan du också aktivera den igen när som helst med en patch.

Microsoft rullar ut länge, länge efterlängtade Windows-uppdateringen för inaktivering AutoRun för USB-enheter publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 12 Feb 2011 23:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Allt USB | källa Microsoft | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar