måndag 21 februari 2011

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: tåg snabbare, förbättrar färg plan, och den CO2-skrubbning konstgjorda träd

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/inhabitats-week-in-green-trains-speed-up-paint-improves-plane/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Denna vecka Inhabitat såg höghastighetsjärnvägar tar fart runt om i världen som Kina aviserade planer på att bygga en transkontinentala järnvägen i Sydamerika och Japan började utveckla världens snabbaste höghastighetståg . Vi såg också miljömärkningen transport nå nya höjder som ett kite-driven bil genomgått en episk 5.000 km långa resan genom Australien och forskare utvecklat en nanoteknik färg som kommer att öka bränsleeffektiviteten av flygplan. Fordonsindustrin världen är också laddar för Genève bilmässan som Toyota står i startgroparna för att rulla ut en helt eldriven IQ och Porsche drog tillbaka gardinen på sin Panamera S Hybrid och Boxster EV .

I andra nyheter denna vecka har vi fört er en exklusiv videointervju där firade miljöaktivist Stewart Brand hävdar att kärnkraften skulle kunna rädda världen. Vi undersökte också flera andra alternativa energikällor som avgjort mindre kontroversiell - PurposeEnergy omvandlar brygga avfall öl till en källa för ren förbränning av biobränsle, och en design duo har föreslagit en rad vackra soldrivna konstgjorda träd som skrubba CO2 från luften .

Ungefär en av sex människor har inte tillgång till säkert dricksvatten, så vi var glada att lära sig om en pedal-drivna vattenreningssystem som grundar sig på cykeln som är mycket lovande för utvecklingsländerna. På tal om att städa upp smutsigt vatten, den här veckan Baldwin stämde Stephen Kevin Costner över olja separera teknik som rensade upp BP oljeutsläpp. Och sist men inte minst var vi bländade av detta hydrofloor system , vilket kan spara utrymme och energi genom att dölja en swimmingpool under ditt vardagsrum golvet!

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: tåg snabbare, förbättrar färg plan, och den CO2-skrubbning konstgjorda träd som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 21:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar