måndag 21 februari 2011

Robot hand träffar 20WPM, nästan redo att omfamna oändlig apor

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/robot-hand-hits-20wpm-nearly-ready-to-embrace-infinite-monkey-t/:
Robot händer har greppa , krossning , teckning och i övrigt aktivering i flera år, men har du någonsin sett en riktigt typ? Det är det primära syftet med en ny Virginia Tech design. Ingenjörer byggde denna händiga Antropomorf Robotic Typing (DART) hand att efterlikna den verkliga affären så gott de kunde, ner till individuellt aktiverings tre segment siffror och 110 grader av handleden rotation i ett paket storleken på en riktig människa arm. Använda totalt 19 servomotorer och hög draghållfasthet tråd för senor, lyckades de skapa en enda mekanisk tass som kan åstadkomma en uppskattningsvis 20 ord per minut medan du skriver. Därefter planerar de att täcka den i silikon hud och lägga piezoelektriska sensorer för att ge taktil återkoppling. Föreställ dig att: nästa gång en hemlig familjemedlem klipper din arm med ett fokuserat plasma stråle, vet du var du ska gå för utbyte. Hitta en snabb video och kompletta vetenskapliga papper på länkarna nedan.

Robot hand träffar 20WPM, nästan redo att omfamna oändlig apor publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 22:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PhysOrg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar