måndag 21 februari 2011

Påslagen: Nokias inkörsportar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/switched-on-nokias-windows-of-opportunity/:
Varje vecka Ross Rubin bidrar Tillslagen , en kolumn om konsumenternas teknik.

Kanske är det bar att upprepa för chockvärde att sjunka in, men Nokia vd Stephen Elop missat nary en möjlighet att försvara sitt företags val av Windows Phone dess framtid smartphone grund. Nokia, sade han, var att "en stor bet" på Microsoft och vice versa. Det är dock Windows Phone bara ett ben av Nokias strategi framåt. Dess "nästa miljard" initiativ är knuten till telefoner som Nokia och Microsoft intressen inte uppfyller. Och Nokias tredje uppgift, att skapa eller planerar för nästa störning kommer hålla företaget bundna till MeeGo operativsystemet.

Faktum är att Wall Street Journal 's bakom-kulisserna hur Microsoft-Nokia allians kom att bli avslöjade på hur nära det blev inte alls. Nokia allvarligt övervägt Android som operativsystem val för sin smartphones, och endast övertalas olika av en stor check och en exceptionell flexibilitet för att göra ändringar i Windows Phone 7 operativsystem. Jo, för all uppmärksamhet kring Nokias utbud av Windows Phone, det i slutändan varken garanterar Nokias framgång eller dömer det till fel i den amerikanska smartphone marknaden. Här är vad som kommer:

Fortsätt läsa påslagen: Nokias inkörsportar

Påslagen: Nokias inkörsportar publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 19:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar