måndag 21 februari 2011

Läsbarhet: Apples nya abonnemang politik "anstrykning av girighet"

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/21/readability-apples-new-subscription-policy-smacks-of-greed/:
Apples nya abonnemang politik har redan med gott om kritik - för att inte tala ögat av FTC och DoJ - men det gör inte det missiv som utfärdats av Läsbarhet idag några mindre spetsiga. Som ni kanske vet, teknologi är Läsbarhet används Läsaren funktionen nyligen lagts till Safari och bolaget ger också en prenumerationsbaserad tjänst av sina egna som låter dig betala för bekvämligheten med att läsa artiklar som har strippad ner till ingenting, men text - något de har möjlighet att komma undan med att man betalar 70 procent av abonnemangsavgift tillbaka till förlagen. Inte helt överraskande, beslutat Läsbarhet nyligen att expandera med ett IOS app, och det är där det blev jobbigt. Apple förkastade app på grund av att det bygger på ett separat abonnemang - ett där Apple inte får 30 procent cut.

I ett inlägg på sin blogg, säger företaget att 30 procent "drastiskt underminerar en grundtanke om hur Läsbarhet verk" och att, uppriktigt sagt, Apples nya abonnemang som helhet "luktar av girighet." Givetvis ger det läsbarhet i något av en binda just nu, eftersom arten av dess verksamhet inte ge den utrymme att gå med på Apples villkor, men den har ett förslag. Det säger det gärna så levererar en Läsbarhet app för Ios med in-app inköp om Apple går med på att betala 70 procent av 30 procent avgift den samlar till författare och förläggare, precis som det gör. Hit upp källan länken nedan för bolagets fullständiga brev.

Läsbarhet: Apples nya abonnemang politik "har en anstrykning av girighet" publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 21 Feb 2011 15:32:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Läsbarhet | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar