onsdag 23 mars 2011

Amazon blockerar Lendle e-bok delad tjänst (uppdatering: det är tillbaka)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/22/amazon-blocks-lendle-e-book-sharing-service/:
Antingen via offentliga bibliotek eller egen samling,-böcker kan e att få svårare att låna och låna ut - HarperCollins sätta klämma på statligt finansierade lägenheter förra veckan, och idag Amazon har påstått handikappade e-bok start Lendle dela med en föll stroke . Lendle tillåter läsarna att handel e-bok uthyrning, på ett sätt, genom att knacka på Amazons API för att lista böcker som de är överens om att låna ut, och i gengäld få tillgång till en Lendle databas med böcker finns att låna från läsarna som de själva. Tjänsten föll påstås under överinseende av Amazons befintliga 14-dagars, en-gång-bara lånepolicy , men det hindrade inte Amazon från att återkalla Lendle tillgång till API, effektivt stänga tjänsten ner. Enligt den icke-svar e Lendle emot, är anledningen till att tjänsten inte "tjänar det huvudsakliga syftet med att öka försäljningen av produkter och tjänster på Amazon webbplatsen." Kanske finns det någon djupare orsak bakom flytten, men denna förklaring verkligen låter ganska trångsynt.

Uppdatering: Ja det var snabbt - Lendle nu rapporterar att Amazon har återinfört sitt API-åtkomst under förutsättning att Lendle inaktiverar sin bok Sync verktyg, som är en icke-väsentliga inslag ändå. Great, precis i tid för godnattsagor på västkusten också.

Amazon blockerar Lendle e-bok delad tjänst (uppdatering: är tillbaka! Det) publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 22 Mar 2011 23:13:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa Lendle | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar