onsdag 23 mars 2011

Operabots i centrum på MIT Media Lab's "Death and the Powers opera

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/23/operabots-take-center-stage-at-mit-media-labs-death-and-the-po/:
Det hade redan sin premiär i Monaco förra året, men kompositör Tod Machover nya opera "Döden och Powers", har nu äntligen gjort det till USA. Varför är vi rapporterar om en ny opera (snarare än Opera ) på Engadget? Tja, det råkar vara så att funktionen på "Operabots" bilden ovan, som utvecklades av MIT: s Media Lab . Labbet hjälpte också utveckla några av operans andra högteknologiska komponenter, men det verkar som det Operabots är de verkliga stannande - de är "semi-autonom" och röra dig fritt runt på scenen under hela operan, i egenskap av en grekisk kör . Inte överraskande, operan sig även en del futuristiska ämne. Befogenheterna för den titeln är Simon Powers, en "Bill Gates, Walt Disney-typ" som beslutar att överföra sitt medvetande till "systemet" innan han dör - hijinks då bli följden. De i Boston kan tydligen fortfarande få biljetter till sista föreställning den 25 mars - efter att den rör sig på Chicago för fyra föreställningar mellan april 2: a och 10 juni. Chef på tidigare avbrottet för en förhandsvisning.

Fortsätt läsa Operabots i centrum på MIT Media Lab's "Death and the Powers opera

Operabots i centrum på MIT Media Lab's "Death and the Powers opera ursprungligen visades på Engadget , ons, 23 Mar 2011 15:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink New Scientist | källa MIT Media Lab | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar