onsdag 23 mars 2011

Volvos C30 Electric fryser norr om polcirkeln, jagar älg och förlorar hälften av sin räckvidd (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/23/volvos-c30-electric-freezes-north-of-the-arctic-circle-chases/:
Det finns de förutspår jämmer och elände för elbilar när temperaturen sjunka, och de steadfastedly säger att iskalla batterier inte kommer att vara i slutet av vägen när det gäller bränsle-fri transport. Verkligheten ligger någonstans mittemellan, men Volvos åtminstone göra rätt sak: testa fryst snor ur sin C30 Electric upp norr om polcirkeln. När det blir riktigt kallt i bilen kan använda etanol-drivna värmare för att hålla saker bekväm för både förare och batterier, och vid temperaturer ned till-30C (det är-22F), bilen har visat sig hantera en rad 80km, vilket är bara en fästing under 50 miles. Med tanke på kombi är klassad för 100 miles räckvidden när varmare det är inte precis goda nyheter för Eskimo miljövänner som älskar svenska bilar. Ändå måste även sägas de är ganska extrema förhållanden, som visas i videon nedan, som också innehåller bilder av några extrema älg vallning.

Fortsätt läsa Volvos C30 Electric fryser norr om polcirkeln, jagar älg och förlorar hälften av sin räckvidd (video)

Volvos C30 Electric fryser norr om polcirkeln, jagar älg och förlorar hälften av sin räckvidd (video) som ursprungligen visades på Engadget , ons, 23 Mar 2011 15:51:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink All Cars Electric | källa Volvo (YouTube) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar