torsdag 31 mars 2011

Google hårdare kontroll av Android, insisterar licenstagare följa "icke-fragmentering klausuler"?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/31/google-tightening-control-of-android-insisting-licensees-abide/:
En storm tycks vara brygga över sfären av Android utveckling. Bloombergs BusinessWeek spioner har fått ordet från "ett dussin chefer som arbetar på viktiga företag i Androids ekosystem" att Google arbetar aktivt för att få kontroll och sista ordet anpassningar av sin populära mobila OS. Det låter kanske inte orimligt, och faktiskt Googles offentlig ståndpunkt i frågan är att det är att försöka stabilisera plattformen och säkerställa kvalitetskontroll, men det markerar att ett avgörande skifte från där Android började - en open source operativsystem som också var öppen för tillverkare och transportörer att anpassa som de vill. Inte så längre, vi berättade, som tydligen Mountain View kräver nu att innehåll partnerskap och OS tweaks få välsignelse av Andy Rubin innan du fortsätter. Alternativet är naturligtvis är att inte vara inne Googles varm och fuzzy tidigt få tillgång till program, men då, vilket framgår av företagets nyligen undanhålla de Honeycomb källkod , slut dig långt efter de bland dina konkurrenter som inte dansar till Googles rör.

Saker och ting har blivit så uppvärmd, faktiskt, att klagomål har tydligen gjorts till US Department of Justice. De kan ha något att göra med anklagelserna om Google håller tillbaka Verizon-telefoner med Microsofts Bing ombord, skenbart i ett försök att resa upp sin största konkurrent sökning. En annan stor missnöje uttryckts av dem som arbetar med Android-kod är att Google behöver ett förskott förhandsvisning av vad som görs för att ge den grönt ljus - som, i likhet med ett par källor med Facebooks Android kundanpassning ansträngningar, eller hur T sitter väl med människor på alla. Google och Facebook är direkta konkurrenter i online utrymme och det är lätt framgår hur mycket man vinner på att känna den andres planer tidigt. När det gäller icke-fragmentering klausuler i licenser, har Andy Rubin påpekat dessa har funnits där från början, men det är först nu som Google verkligen försöker använda dem för att etablera kontroll. Framtiden för Android ser därför att vara lite mindre öppen och lite mer Googlish - på gott och ont. Som Nokias Stephen Elop uttrycker det:
"Utgångspunkten för en sann öppen mjukvaruplattform kan vara där Android började, men det är inte där Android är på väg."

Google hårdare kontroll av Android, insisterar licenstagare följa "icke-fragmentering klausuler"? ursprungligen visades på Engadget tor, 31 Mar 2011 05:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Bloomberg BusinessWeek | Tipsa |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar