torsdag 31 mars 2011

Kolnanorör används lättare upptäcka cancerceller, hiv

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/31/carbon-nanotubes-used-more-easily-detect-cancer-cells-hiv/:
Cancer är inte saktar sin marsch till att förstöra så många liv som det möjligen kan, så det är alltid glädjande att höra de nya händelser som fungerar som hinder. Den senaste i världen av sjukdomsförebyggande kommer från Harvard University , där forskare har skapat en dime-sized Nanorör skogen (läs: massor av nanorör, som de som visas ovan) som kan användas för att cancerceller fälla när blodet passerar igenom. För några år sedan, skapade Mehmet toner, en biomedicinsk teknik professor vid Harvard, en anordning som liknar nano-skogen som var mindre effektiva, eftersom kisel används i stället för kol rör. Idag har Toner slagit sig ihop med Brian Wardle, docent i flygteknik och astronautik vid MIT, som tillsammans har gjort om det ursprungliga mikrofluidik enheten arbeta åtta gånger effektivare än sin föregångare. Den kolnanorör ställa diagnos en rättvis lite enklare , till stor del på grund av antikroppar knutna till dem som hjälper fällan cancerceller när de passerar genom - något som är skräddarsydda för att arbeta med HIV också. Saker och ting börjar se måttligt lovande för cancersjuka personer, som sjukhus har redan börjat använda den ursprungliga enheten att detektera maligna celler och slutligen förhindra att de sprids - Här är hoppas att det är kvalificerad för massinförande förr snarare än senare.

Kolnanorör används lättare upptäcka cancerceller, hiv publicerades ursprungligen på Engadget tor, 31 Mar 2011 01:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Inhabitat | källa MIT News | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar