fredag 25 mars 2011

Köpenhamns flygplats följer din varje rörelse med hjälp av WiFi-signaler

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/24/copenhagen-airport-tracks-your-every-move-using-wifi-signals/:
Hej, Big Brother! Enligt New York Times, International flygplats är Copenhagen testar för närvarande ett nytt program som övervakar passagerare baserat på WiFi data som avges från enheter som bärbara datorer och smartphones. Flygplatsansvariga observera resande från en fjärrdator och kan berätta, inom 10 meter från noggrannhet, där de tillbringar sin tid - de ankommande och avgående representeras av olikfärgade prickar. Programmet, som skapats av Genève-baserad SITA, ger också besökare möjlighet att ladda ner en iPhone app som ger platsbaserad information , såsom kampanjer från närliggande restauranger. SITA VP sade programvaran är inte påträngande, eftersom den följer enheter, inte individer, men vi är inte säkra på att vi vill att någon ska veta hur länge våra Anrdoid spenderar i badrummet - och du trodde de stygg-bitars skannrar var läskigt.

Köpenhamns flygplats följer din varje rörelse med hjälp av WiFi-signaler som ursprungligen visades på Engadget på Thu, 24 Mar 2011 20:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Switched | källa New York Times | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar