fredag 25 mars 2011

Turingmaskin byggd av trä, metallskrot och magneter, "geek" förverkliga olåst (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/25/turing-machine-built-from-wood-scrap-metal-and-magnets-geek/:
Vi tar för givet idag som thumbnail-storlek kiselchip kan kritan genom mest komplicerade beräkningar, men början på förra seklet, uppgifter var matematiska fortfarande utförs av människor. Det var runt den tiden som man Alan Turing, Enigma-kod brytare och allmänna datavetenskap pionjär, kom upp med vad som var väsentligt ett tankeexperiment, en mekanisk maskin som kan simulera och lösa algoritmer precis som en vuxen CPU. Tja, du vet var detta kommer nu, beslutade en brittisk programvara ingenjör för att bygga just en sådan anordning, av gammal bråte han hade liggande hans geek lya, som producerar en arbetsmodell som nyligen visades upp på Maker Faire UK i Newcastle. Den enda Downer, som han påpekar, är att det skulle ta "månader för att lägga till två tal tillsammans", men alla goda ting börjar ödmjukt. Video efter rasten.

Fortsätt läsa Turingmaskin byggd av trä, metallskrot och magneter, "geek" förverkliga olåst (video)

Turingmaskin byggd av trä, metallskrot och magneter, "geek" förverkliga olåst (video) som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 25 Mar 2011 15:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink NewScientist | källa srimech | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar