fredag 25 mars 2011

Styrofoam rör elektroder för att skapa otroligt snabbladdning wonderbatteries

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/25/styrofoam-touches-electrodes-to-create-incredibly-fast-charging/:
Styrofoam rör elektroder för att skapa otroligt snabbladdning wonderbatteries Elon Musk hjärta kanske redan har gett upp på de ödmjuka batteriet, lusting efter kondensatorer, men forskare vid University of Illinois har tror att det finns liv i "ol celler ännu, skapa batterier som laddning och urladdning på några sekunder. De har hittat ett sätt att skapa elektroderna genom att använda frigolit kulor som ett slags substrat, små sfärer hjälpa till att ställa in porositet av antingen nickel-metallhydrid eller litium-mangan-kondensator material. Genom att justera storlek och täthet av bönor väska inälvsprodukter laget kunde skapa en elektrod porositet på 94 procent, vilket är bara några fästingar ifrån teoretiskt idealisk för att utsätta yta av högst elektroden till batteriet materialet. Detta resulterar i extremt snabb och urladdningar, NiMH cellen slår 90 procent kapacitet på bara 20 sekunder och lossning i så snabbt som 2,7 sekunder. Även om vi inte vet precis vilken typ av avgiftssystem laget var med för att uppnå detta, även om en hög strömstyrka ström av elektroner detta fortfarande är en anmärkningsvärd bedrift. Men, som de flesta stora framsteg det finns en nackdel: liknar Toshibas SCiB Batts kapaciteten av dessa celler är bara omkring tre fjärdedelar hur det skulle vara med vanliga batterier konstruktion, vilket betyder att du skulle behöva ungefär 25 procent mer massa för att få samma utbud i din ultrasnabb laddning EV i framtiden. Det kan bara vara en värdig kompromiss.

Styrofoam rör elektroder för att skapa otroligt snabbladdning wonderbatteries ursprungligen visades på Engadget på Fri, 25 Mar 2011 00:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Ars Technica | källa Nature Nanotechnology , University of Illinois | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar