torsdag 24 mars 2011

Lockheed Martin visar upp Orion rymdskepp, nya hemliga näste

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/24/lockheed-martin-shows-off-orion-spacecraft-new-underground-lair/:
Lockheed Martin visar upp Opollo rymdfarkoster, nya underjordiska lya
Nej, det är inte Apollo kommando-modul som du tittar på där uppe. Vad är gammalt är nytt igen i rymden design, och vad är flytande tyngdlös ovanför denna text är en bild av mänsklighetens nästa stora vagn i rymden. Det är Orion rymdfarkost från Lockheed Martin, beställd för NASA och utformad för att bära en besättning på fyra inte bara för resor i rymden, men väl ut i solsystemet. Lockheed Martin har just tagit sveper bort sak för första gången, visar också upp sina nya Space Operations Simulation Center (SOSC), som ligger varken i Houston eller Cape Canaveral. Det är istället grävde i byggd ovanpå berggrunden i Colorado, teoretiskt isolera den från seismiska och andra störningar, så att testa besättningen kan göra sin grej utan någon inblandning utifrån. I det bunker fartyget för närvarande testar inför en planerad första lansering under 2013, med en besättning i omloppsbana så snart som 2016. Mars? Det kan vara ytterligare några år.

Uppdatering: John skrev i att påpeka att anläggningen faktiskt är byggd vissa berggrunden, inte i berggrunden. Så, det är inte en underjordisk håla trots allt - men det är fortfarande en lya av Golly.

Lockheed Martin visar upp Orion rymdskepp, nya hemliga näste publicerades ursprungligen på Engadget på Thu, 24 Mar 2011 14:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink DailyTech | källa Lockheed Martin | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar