torsdag 24 mars 2011

OMG, FYI, och LOL ange Oxford English Dictionary, en vink om den apokalyps

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/24/omg-fyi-and-lol-enter-oxford-english-dictionary-foreshadow-th/:
I en bekräftelse av Internets överväldigande inflytande på trivialitet vi ibland kallar "verkliga livet", den Oxford English Dictionary har doyens beslutat att lägga till några av webbens favorit uttalanden till deras lexikon. Bland dem finns standouts OMG, LOL och FYI, förbinder deras landsmän IMHO och BFF bland stolt antalet officiellt sanktionerade initialisms (förkortningar uppdraget att initialer deras ord) som används i det engelska språket. Chockerande nog har uttrycket OMG hade sin historia spåras hela vägen tillbaka till 1917, medan LOL används i betydelsen "lilla gamla damen" tillbaka på 60-talet, och FYI först dök upp i företagens jargong 1941. Inte bara det, men hjärtat symbol - inte <3 känslouttryck, den faktiska ♥ grafik - också har gjort det i. Precis så länge Beliebers och fanpires hålls utanför, det finns fortfarande hopp för framtiden. En liten, blinkande glöd i ett hopp.

OMG, FYI, och LOL ange Oxford English Dictionary, en vink om den apokalyps som ursprungligen visades på Engadget på Thu, 24 Mar 2011 15:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Digital Life | källa OED Online | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar