torsdag 24 mars 2011

Seg konstgjorda muskler lovar att göra robotar mer verklighetstrogna

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/24/rubbery-artificial-muscles-promise-to-make-robots-more-lifelike/:
Vissa robotar kan redan se ganska levande , men det är fortfarande en helt annan historia när de faktiskt ska flytta, när alla mekaniska delar inuti ge sig till känna med några omisskännlig, robotliknande rörelser. Vissa forskare på Nya Zeeland Auckland Bioengineering Institutet har nu en möjlig lösning på det problemet, men - en motor med ingen av de vanliga rörliga delar. Istället seg, bygger Cronenberg-esque grej på vissa elektroaktiva strukturer som kan sträcka med mer än 300 procent, och expandera och kontraktet när en spänning läggs på. Medan det är uppenbarligen fortfarande väldigt tidigt, det är tänkbart att robotar så småningom skulle byggas helt i dessa konstgjorda muskler - ". Framtiden är mjuk" eller, som forskaren Iain Anders säger kortfattat, Video efter rasten.

Fortsätt läsa seg konstgjorda muskler lovar att göra robotar mer verklighetstrogna

Seg konstgjorda muskler lovar att göra robotar mer levande ursprungligen visades på Engadget på Thu, 24 Mar 2011 11:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PC World | källa Auckland Bioteknik Institutet | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar