torsdag 24 mars 2011

Visualiseras: förutfattade meningar om personlig datasäkerhet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/24/visualized-preconceived-notions-about-personal-computer-securit/:
Se till att diagram där uppe? Det är en vacker visualisering av ett folk modeller dussin kring idén om hemmet datasäkerhet, som utarbetats av Michigan State egna Rick Wash För att konstruera den (liksom pennan den förklaring i text för att backa), intervjuade han ett antal datoranvändare med varierande av finess, och syftet är att ta reda på hur vanliga jordbor tolkas potentiella hot mot sin dator. Hans fynd? En stor mängd hemdatorer är osäkra ofta eftersom "de administreras av outbildad, outbildade användare." Han fann också att datorer fortfarande en stor risk trots en blomstrande nätverk av förebyggande programvara och rådgivning, och med största sannolikhet fått ett A för hans insatser. Hit källan länken för mer, men först efter du har spiffed upp, kastat på sig ett par glasögon och sparkade en fot upp på köksbordet som sitter framför dig.

Visualiseras: förutfattade meningar om personlig datasäkerhet publicerades ursprungligen på Engadget på Thu, 24 Mar 2011 13:23:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Boing Boing | källa Rick Wash (PDF) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar