lördag 16 april 2011

Adobe plädar i handduk, antar HTTP Live Streaming för IOS

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/OudAPvnXUes/adobe-throws-in-towel-adopts-http-live-streaming-for-ios.ars:

Adobe förhandsgranskas några nya strömmande video funktionerna i sin Flash Media Server på 2011 National Association of Broadcasters (NAB) mässa, inklusive nya kompatibilitet med IOS-enheter såsom IPAD. Istället för att få Steve Jobs att vika på hans " tankar på Flash , "är dock Adobe istället lägga HTTP Livestreaming stöd till Flash Media Server.

HTTP Livestreaming är ett protokoll som Apple utvecklat för att strömma live och inspelad video med standard HTTP-anslutningar istället för den svårare att optimera RTSP. Den använder H.264-kodad video och AAC-eller MP3-ljud förpackade i separata bitar av en MPEG-2 transport ström, tillsammans med en. M3u spellista för att katalogisera de filer som utgör de enskilda bitar av ån. QuckTime på både Mac OS X och IOS kan spela upp detta format och det är det enda strömmande format som är kompatibelt med iPhone IPAD, och iPod touch.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar