lördag 16 april 2011

Intubation bot låter läkare säkert knuffa rör ner medvetslös mänskliga strupar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/16/intubation-bot-lets-doctors-safely-shove-tubes-down-unconscious/:
Vi har sett alla typer av medicinska robotar "runt dessa delar, från bloodbots till kirurgiska cyborgs . Och nu Dr Thomas M. Hemmerling från McGill University Health Centre (som också hjälpte till att utveckla McSleepy bedövningsmedel Android ) har skapat världens första intubation robot. Kallas Keplers Intubation System (KIS), är det en robotarm med en video laryngoskopet som är kontrollerade via joystick - så md att få sina Dr Mario på samtidigt som du drar en endotrakealtub i något gått ut meatbag med minimalt krångel och maximal säkerhet. Det första förfarandet använda enheten på en verklig, levande människa blev en succé, och kliniska tester fortsätter. Vi är inte stora på robotar knuffande någonting någonstans (även om det hjälper oss att andas medan under kniven), men det är bättre än Android bihang lobbyföretag granater vår väg .

Intubation bot låter läkare säkert knuffa rör ner medvetslös människa halsen ursprungligen dök upp på Engadget , lör, 16 Apr 2011 00:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa McGill University Health Centre | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar