lördag 16 april 2011

Klor kan vara nyckeln till de billigare, effektivare OLED TV i dina drömmar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/15/chlorine-could-be-key-to-the-cheaper-more-efficient-oled-tv-of/:
Klorbehandla OLED
Klor - det är inte bara för att hålla dina kläder vita och din pool ren längre! Snart av prylarna, bara en enda atom tjock, kunde skikt spela en avgörande roll i OLED- tillverkning. Forskare vid University of Toronto har funnit att denna lilla mängd Cl nästan kan fördubbla effektiviteten i befintliga skärmar samtidigt minska komplexiteten och pressa ner kostnaderna. Med hjälp av en ganska enkel procedur med UV-ljus, kunde teamet att klorbehandla standard elektrod paneler finns i konventionella OLED utan giftig klorgas fläktade om. Även om detta är goda nyheter för tillverkare, är det ännu bättre nyheter för konsumenterna. Vi har varit klåda att montera en stor, ekologisk plattskärms-i våra föräldrars källare vardagsrum. Slutligen kan vi se billig OLED-TV på Walmart hyllor - alldeles intill Clorox.

Klor kan vara nyckeln till de billigare, effektivare OLED TV i dina drömmar ursprungligen visades på Engadget på Fri, 15 Apr 2011 17:39:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink OLED-Display.net | källa University of Toronto | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar