torsdag 14 april 2011

NASA animation skildrar Nyfikenhet är mjuk landning på Mars, artighet av en "sky kran" (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/13/nasa-animation-depicts-curiositys-soft-landing-on-mars-courtes/:

Sända en Rover till en avlägsen planet är ingen liten bedrift, så vi kan lika gärna göra landningen ännu mer spektakulär, eller hur? Det är precis vad NASA har i åtanke för sin Nyfikenhet Mars Rover, om än av mer praktiska skäl. Lansering i slutet av 2011 och förväntas landa på Mars i augusti 2012, kommer denna mobila laboratoriet se en unik härkomst efter att Mars atmosfär: det blir den vanliga separation från värmeskölden och BACKSHELL, men ca 380 sekunder in i posten, rovern kommer att vara försiktigt sänkas ned av tråd från en "sky kran", i motsats till att ta ett språng i tro. När landningen är klar, svävande sky kran kommer loss sedan från rover och flyga iväg till en dramatisk omhändertagande - låt oss bara hoppas att det inte kommer att drabba den numera vilande Spirit . Se själv i videon ovan.

NASA animation skildrar Nyfikenhet är mjuk landning på Mars, artighet av en "sky kran" (video) som ursprungligen visades på Engadget , ons, 13 Apr 2011 20:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Space | källa NASA | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar