fredag 8 april 2011

Pandora mobil app konstaterades att skicka födelsedatum, kön och platsinformation till ad-servrar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/07/pandora-mobile-app-found-to-be-sending-birth-date-gender-and-lo/:
Vi har fortfarande inte hört mycket mer om det federala jury utredning till Pandora och andra mobila apps över integritetsfrågor, utan ett fristående bevakningsföretag har nu gått vidare och tagit saken i egna händer. Enligt en analys som gjorts av folk på Veracode, Pandora faktiskt verkar vara att dela mer information om dig då det låter på. Mer specifikt fann de att Android app (de har ännu inte blivit av IOS version) "visas" till att skicka information om användarnas födelsedatum, kön, Android-ID och GPS-position till olika reklamföretag - bitar av information som företaget anteckningar kan kombineras för att avgöra vem någon är, vad de gör för en levande, och till och med vem de umgås med. För egen del är Pandora minskar helt enkelt att kommentera just nu, och vi gissar att det är sannolikt inte att förändras när som helst snart med tanke på den ovan nämnda utredningen. Hit upp källan länken nedan för Veracode fullständiga slutsatser.

Pandora mobil app konstaterades att skicka födelsedatum, kön och platsinformation till annons-servrar som ursprungligen visades på Engadget sön, 7 april 2011 19:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Ars Technica | källa Veracode | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar