söndag 10 april 2011

Weird Science drinkar själv till döds för att undvika en hjärtattack

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/4taVUD4uL7k/ws-drinks-itself-to-death-to-avoid-having-a-heart-attack.ars:

Upping spriten intaget är en nettovinst: Vad händer när en befolkningens alkoholkonsumtion går upp plötsligt? Finland var vänlig nog att göra försöket för oss genom att skippa skatten på sprit med ungefär en tredjedel. Nu har forskare köra siffrorna under åren efter övergången. Alkoholrelaterade dödsfall går upp bland de medelålders, med de största uppsving kommande hos kvinnor mellan 50 och 70, där andelen hoppade med 40 procent. Var dock antalet alkoholrelaterade dödsfall per månad liten, så den totala ökningen är ungefär 7 dödsfall per 100.000 personer per månad. Det är lätt uppvägas av nyttan för de äldre, men där de som är över 70 såg en stor nedgång i dödsfall på grund av kardiovaskulära problem.

Blind, som bor i en grotta, och en sömnlös, men fortfarande dominerande: Det är dominerande genetiskt. Massor av arter som anpassar sig till livet i grottorna inte bränner den energi som arbetar med att stödja ett öga som aldrig kommer att användas. Mexikos grotta fisk är en bra modell för att studera det, eftersom de utvecklats från arter som är kvar på ytan i närheten och kan korsa sig. Det visar sig att grottan populationerna insomniacs , åtminstone jämfört med deras yta släktingar, och om du föder hybrider, dessa djur är också insomniacs låga sömn kraven är tydligen genetiskt dominerande. Det märkliga med detta är att olika grottan populationer verkar ha en annan uppsättning mutationer som gör dem avstå sova.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar