tisdag 24 maj 2011

Mozilla avvisar WebP bildformat, lägger Google till Picasa

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wxs5XPn6NP0/mozilla-rejects-webp-image-format-google-adds-it-to-picasa.ars:

Google byggt royaltyfria WebM videoformat med den sofistikerade VP8 komprimeringstekniken att den har erhållit i sin 2009 förvärv av On2. Förutom att främja målet att öppna video för webben, sökandet jätte används också On2 tekniken för att bygga ett nytt bildformat som kallas WebP med målet att minska nedladdningstiden för sidan genom att öka effektiviteten i bildkomprimering.

WebP använder några av de stillbilder kompressionstekniker att VP8 åberopat till stöd för komprimering av enskilda bildrutor. Formatet är avsett för användning med förstörande bilder som ett alternativ till det ärevördiga JPEG. Google har genomfört en omfattande studie som visar att WebP erbjuder en genomsnittlig besparing filstorlek på 39 procent. Trots den till synes imponerande resultat, är inte alla övertygade av Googles resultat. Mozilla, som officiellt har vägrat att stödja formatet i Firefox, har framträtt som en av WebP mest framträdande motståndare.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar