tisdag 24 maj 2011

Windows Phone "Mango" sök erbjuder platsspecifika resultat, ca integration (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/24/windows-phone-mango-search-offers-location-specific-results-a/:

Windows Phone senaste iteration (kodnamn Mango ) handlar om att hålla det i luvan. Vi hade en chans att sitta ner med en Windows-telefon rep inför dagens stora avslöjar , och de lät oss in på ett par nya funktioner som kommer definitivt ställa in OS isär - åtminstone när det gäller att navigera den trassliga nätet som är internet. Vi fick en snabb inblick i IE9 , men den nya webbläsaren är inte mycket av ett spel-växlare - den stöder HTML5, men fortfarande inte leverera Flash eller Silverlight kompatibilitet. Den verkliga nyheten här är i Bing-powered sökfunktion, där användarna kan surfa de stora vidderna i nätet fyra olika sätt, med fokus på det lokala.

Om du klickar på dedikerade sökknappen från Windows Phone startskärmen tar dig till en bekant Bing sida, erbjuder visuella, ljud och röst alternativ vi hörde ryktas tidigare denna månad, tillsammans med en stad scape ikon. Det skyline representerar lokala Scout, en funktion som fokuserar på dina frågor på området du befinner dig i, ge platsspecifika resultat som markerar viktig information om anläggningar och evenemang i din omedelbara närhet. Klicka dig vidare på en länk tar upp allmän information och omdömen utläsa från populära användargenererat webbplatser. Det är inte allt som är nytt, men som Mango också erbjuder en del fiffiga trick i sin visuella sökning. Istället för att bara knäppa en streckkod, kan du faktiskt använda en bild på själva produkten för att få upp information om priser, tillgänglighet och relevanta program.

Demot såg vi använt omslaget Flickan som lekte med elden, och levererade bland sökresultaten en länk till titeln i Kindle app. Detta är inte precis banbrytande teknik - Google Goggles gör ungefär samma sak - men vad är verkligen annorlunda här är den täta integrationen av sådana funktioner i operativsystemet, samt länkar till externa applikationer. Således är erfarenheten lite olik alla andra i OS atmosfären, upending vår idé om vad det innebär att söka internets utan att tillgripa fristående program. Oavsett om det är något som användaren kommer att ta att man bara gissa, men vi är säkra på att det är tillräckligt för att få folk att prata. För en djupare (och mycket vertikalt) titta på lokala Scout, hoppa på tidigare pausen.

Fortsätt läsa Windows Phone "Mango" sök erbjuder platsspecifika resultat, ca integration (video)

Windows Phone "Mango" sök erbjuder platsspecifika resultat, ca integration (video) som ursprungligen visades på Engadget tor, 24 maj 2011 10:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar