fredag 27 maj 2011

NASA asteroid uppdrag kan förklara hur livet började (och hur vår kanske sista)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/27/nasa-asteroid-mission-could-explain-how-life-began-and-how-ours/:
Det finns en liten chans att jorden skulle bli träffad av en asteroid i cirka 170 år, men oroa dig inte - NASA : s över hela sig. Denna vecka, meddelade byrån en ny munfull av ett uppdrag som kallas Origins-Spectral Tolkning-Resurs Identification-Security-regolit Explorer eller OSIRIS-Rex, för korta. Den $ 800.000.000 initiativ, en del av NASAs New Frontiers Program, kommer att skicka en rymdfarkost att koppla samman med 1999 RQ36 - en närliggande asteroid som är sannolikt rika på kol och andra organiska molekyler som kan förklara hur livsformer har sitt ursprung. Efter cirka fyra års rymdfärder, bör båten tillräckligt nära för att kartlägga asteroid yta, innan dess robotarm för framställning av minst två uns av material och returnera den till jorden av 2023. Forskarna kommer också att ägna stor uppmärksamhet åt något som kallas Yarkovsky effekt, som avgör hur en asteroid bana ändringar, eftersom den absorberar och avger energi från solen. OSIRIS-REX försöker mäta detta påverka för första gången, kanske tillåter NASA att förutsäga banor av potentiellt farliga asteroider - inklusive RQ36. Den 1.900 meter bred sten väntas närma jorden fram till år 2182, och enligt färska beräkningar, det finns en en på tusen chans att det faktiskt kunde slå vår planet. Nu om du ursäkta oss, vi måste gå förbereda en bunker för vår stora-barnbarnsbarn. Chef förbi paus för en video och hela pressmeddelandet.

Fortsätt läsa NASA asteroid uppdrag kan förklara hur livet började (och hur vår kanske sista)

NASA asteroid uppdrag kan förklara hur livet började (och hur vår kanske sista) som ursprungligen visades på Engadget på fre, 27 maj 2011 10:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Space.com | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar