fredag 27 maj 2011

NHK demos Hybridcast streaming, lag upp internet och kabel-TV för överlägsen 3D leverans

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/27/nhk-demos-hybridcast-streaming-teams-up-internet-and-cable-tv-f/:
Med allt ståhej kring konkurrerande 3DTV teknik är det lätt att glömma alla viktiga leveransen : hur är din TV får sitt innehåll, och vad innebär det för tittaren? Det kan tyckas trivialt, men svaret är allt för viktig för folk på NHK, som hoppas att underlätta Full HD leverans för 3D-innehåll med hjälp av en ny hybrid sändningssystem. Tror du att du redan har Full HD 3D? Tänk igen: de flesta sändningar 3D innehåll förmedlas via sida vid sida överföring och tvingar två bilder (en för varje öga) till en enda 1080p ram. Detta gör att 3D-innehåll till röret genom befintliga HD-kanaler, men när de separata bilderna upp och skalas, upplösning och bildkvalitet lidande. NHK hoppas att lösa detta genom att smälta Sändning med bredband streaming, vad man kallar Hybridcast. I en nyligen dual-stream-demo, skickade NHK bilden för ena ögat över vanliga HD-tv sändning rör, och den andra genom dessa underbara internet rör, så småningom återmontering de två strömmar till en enda, Full HD bild, redo för din hungriga ögonglober. Denna prototyp leveranssystem är föga mer än en demo just nu, men med lite tur kommer det att ge oss en helt ny anledning att galen om bredband bandbredd mössor i en nära framtid.

NHK demos Hybridcast streaming, lag upp internet och kabel-TV för överlägsen 3D leverans ursprungligen visades på Engadget på fre, 27 maj 2011 04:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Tech-On | källa NHK (pdf) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar