fredag 27 maj 2011

Telecommuniations enhet för döva får spände till en roterande telefon, hackat att köra Zork

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/27/telecommuniations-device-for-the-deaf-gets-hitched-to-a-rotary-p/:
I dagens avsnitt av " Men kommer den att köra Zork ? " en kille som heter Ulysses fick vintage spelet att köras på ett TDD (telekommunikationer enhet för döva) - ett projekt han byggde för att visa upp på Bay Area Maker Faire förra helgen. I ett drag vi verkligen respekt, jagade han ned en roterande telefon lyfts rakt ut från den tid då Zork var som mest populära (det skulle det sena 70-talet / början av 80-talet). Sedan ändrade han ett modem så att akustiskt kopplade TDD kan vara gränssnitt - sänder en långsam 45,5 baud att göra det enkelt även för ovig läsarna att hänga med, en rad i taget på TDD smala displayen. När detta var sortering, var saker och ting inte precis jämn segling när Ulysses började monteringen av komprimerade Zork historien fil i systemet. Först försökte han med hjälp av en Arduino Pro och en Arduino Mega, men fann att varken hade tillräckligt med minne för att rymma den komprimerade Zork historien fil. I slutändan tog han en annan inriktning och bosatte sig på en inbäddningsbar FitPC . Vi vill gärna något annat än att se det i verkligheten, men i stället för en video vi mycket tyder på att lyfta ut ett par minuter och perusing Ulysses "fotoblogg vid källan länk.

Telecommuniations enhet för döva får spände till en roterande telefon, hackat köra Zork ursprungligen visades på Engadget på fre, 27 Maj 2011 10:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Hack A Day | källa Dial-A-Grue | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar