fredag 13 maj 2011

Nya iMac befriar dig från tyranni (och lätt) service dina egna hårddiskar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/13/new-imac-frees-you-from-the-tyranny-and-convenience-of-servici/:
iMac 2011
Låta Apple kontrollera de flesta aspekterna av datoranvändningen är bara en realitet för Mac trogna, men företaget kan ha gått för långt för en del med den senaste iMac refresh . Vill du byta ut den hårddisken för en större eller ersätta en död disk? Du har inget val utan måste gå direkt till Apple tack vare en ny egenutvecklade kabel och speciella firmware. Standarden 4-pin SATA-kontakt har ersatts med en 7-pin konfiguration som håller dig från att koppla upp vilken gammal hårddisk, och utan den magiska firmware iMac kommer inte ens att starta upp. Kom ihåg, detta är företaget som tycker att byta batterier är bäst överlåts åt professionella , med ett anpassat BIOS för att hålla dig från att köra OS X på icke-Apple hårdvara, och tvingade företaget att bromsa en SSD uppgradering för MacBook Air . Verkligen, vi ganska överraskade iMac inte chockera dig när du försöker tvinga den att öppna.

[Tack till alla som skickat detta i]

Nya iMac befriar dig från tyranni (och lätt) service dina egna hårddiskar som ursprungligen visades på Engadget fre, 13 maj 2011 15:38:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink MacRumors | källa Andra World Computing Blogg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar