fredag 13 maj 2011

Samsung demos näthinnan upplösning 300dpi tablet display

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/BBglIwHvyuc/samsung-demos-retina-resolution-300dpi-tablet-display.ars:

Samsung har en ny 10,1-tums "näthinnan" upplösning LCD-panelen redo att visa upp nästa vecka. Det kommer att visa 2560 x 1600 panel på SID Display Week 2011 International Symposium från tisdag 17 maj. Och om du inte redan tänkt det-ja, detta är perfekt för tablets.

Panelen har en upplösning på 300 dpi, samma som för print och antalet Apple använder för att definiera sin Retina skärmar. I de flesta användningsområden, pixlarna försvinner och det verkar som du tittar på en utskriven sida.

Samsungs nya panel är intressant av två skäl. Första är att den använder PenTile RGBW tech. PenTile är ett sätt att gruppera subpixlar-varje multicolor "pixel" på en skärm består av flera mindre enfärgad prickar. När det gäller PenTile finns det fem punkter (därav "uppdämt" eller "penta" del av namnet). Den RGBW del innebär att en extra vit pixel läggs till den vanliga röda, gröna och blå.

Denna vit pixel fungerar tillsammans med en variabel, lokalt dimning bakgrundsbelysning. Detta ramper upp när ljusa färger som behövs, men när färgerna desaturated eller bara svart och vitt, bara bakgrundsbelysningen tonas ned och vit pixel är påslagen. Detta minskar strömförbrukningen genom en påstådd 40 procent jämfört med en vanlig RGB rand panel.

Och det effektminskningen är nyckeln till dess användning i tablets. Den största dra på tablet batteridrift är skärmen. Till dess att en panel finns som kan leverera samma batteritid som dagens tablets, kommer vi inte se en Retina visas i IPAD. Naturligtvis, kör alla dessa extra pixlar är också extra arbete (4x) för grafikkretsar, men det är ett annat problem.

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar