fredag 13 maj 2011

Robotic rullstol använder 3D-röntgen för att "se" för synskadade förare

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/13/robotic-wheelchair-uses-3d-imaging-to-see-for-visually-impaire/:
Du kanske inte kan kontrollera den med ditt sinne , men detta robotliknande rullstol från Sveriges Luleå tekniska universitet kan ändå erbjuda något som endast ett fåtal andra kan - ". sikte" Stolen använder laser sensor för att skapa en 3D-karta av sin omgivning, som sedan överförs till en ombord haptiska robot, så att boten för att plocka upp och navigera sig runt eventuella hinder. En synskadad student, har redan grej ut på en tur och sa att han kände sig "säker" när de reser genom trånga korridorer, att jämföra upplevelsen att "använda en vit käpp." Luleås ingenjörer, men har fortfarande en del finjusteringar att göra. Lasern, till exempel, kan bara känna igen objekt på en viss höjd, och bortse från allt ovan eller under sitt synfält. Forskare är också upptagen fram en ny 3D-kamera för stolen och hoppas att ha det klart för kommersiellt bruk inom de närmaste fem åren. Det finns en hel PR väntar på dig efter rasten.

Fortsätt läsa Robotic rullstol använder 3D-röntgen för att "se" för synskadade förare

Robotic rullstol använder 3D-röntgen för att "se" för synskadade förare som ursprungligen visades på Engadget fre, 13 Maj 2011 13:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TG Daily | källa Luleå tekniska universitet | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar