söndag 8 maj 2011

Snigel konceptet rullar ut punktskrift-till-tal-översättning

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/08/snail-concept-rolls-out-braille-to-speech-translation/:
Ett nytt koncept som passar fint i de saker-du-aldrig-visste-du-vill kategori är fast besluten att hastigheten läsare av synskadade. Snigel - bedräglig namn åt sidan - använder en tryckkänslig styrplatta att läsa mönster i ett punktskrift passage, sedan översätter dem till tal, påskynda behandlingen processen och låta användare spela in ljud passager för senare uppspelning. Användaren placerar sin tumme, i det uppenbara öppning och glider enheten under en rad av punktskrift. Den översatta ljud spelas sedan upp antingen genom en inbyggd högtalare eller över en ansluten Bluetooth-headset. Snigel gjordes med blinda i åtanke, men tanke på att vi alltid varit nyfiken på vad är bosatt i dessa ojämna vita linjer , skulle vi inte ha något emot rullande med en av dessa saker själva. Liksom är fallet med så många begrepp, men ingen kan säga när eller om detta Snigel kommer slingrar på marknaden.

Snigel konceptet rullar ut punktskrift-till-tal översättning ursprungligen visades på Engadget på Sun, 8 maj 2011 01:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Physorg | källa Yanko | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar