söndag 8 maj 2011

Weird Science stöder shopping, men bara med kreditkort

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MUV1JTieQsM/weird-science-endorses-retail-therapy-but-only-with-credit-cards.ars:

Kreditkort som terapi för att känna sig som en dweeb: Retail therapy är tydligen en riktig sak om du känner dig värdelös. Men visar att involverade lite av experimentell metod som verkar lite grym. Efter att ha fått en test som de blev tillsagda typiskt återspeglar akademiska prestationer, "[p] articipants randomiserades prestanda feedback som antingen hotande eller nonthreatening att deras självkänsla." Efter jävlas med sina huvuden, forskarna låta deltagarna köpa produkter med olika betalningsalternativ-de med deprimerande resultat plockade dyraste och föredrog att använda ett kreditkort. "Betala med kreditkort kan hotade personer de kompenserande fördelarna av hög status varor skild från den omedelbara psykologiska kostnaden för betalning", avslutar författarna.

Med en puls? Det är överskattat: Det finns många fall där en person har korta perioder av symtom på döden innan de återupplivades. Men en hjärtstoppspatient nyligen upplevt en som var avgjort inte korthet: 96 minuter utan puls . Under och en halv timme, som utförs åskådare och sjukvårdare HLR och ett dussin chocker med en defibrillator, alla utan att återställa en puls. Men som yttrat sig spåra ut koldioxid från lungorna, som indikerade att något hände internt, så de hållas igång. Så småningom återvände ett hjärtslag, och den enskilde har tydligen gjort en fullständig neurologisk återhämtning.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar